MANIFIESTA 2017- een kort verslag uit het solidariteitsdorp!

Het achtste feest van de solidariteit georganiseerd door PVDA zit erop.

Voor het vijfde jaar op een rij is NAIS aanwezig geweest met de stand voor politieke gevangene Leonard Peltier en nu ook voor Reality Leigh Winner, ‘whistleblower’ en eerste politieke gevangen onder Donald Trump! En natuurlijk met de Vrouwen Tegen Fascisme/Racisme.

Over de reacties van de bezoekers kunnen wij helaas niet veel vertellen, want veel bezoek hebben we niet gekregen. De nieuwe opstelling van het solidariteitsdorp was niet bepaald een succes. Vele ‘alte kameraden’ hebben ons niet kunnen vinden. Voor rolstoelgebruikers was het dorp én het festival terrein helemaal moeilijk.

Dat standhouders steeds opnieuw via de ingang en de ‘fouile’ moesten passeren was ook wel een beetje gek. Naar verluidt werden alle flesjes die vloeistof bevatten afgenomen.

Echter, een van onze NAIS- ters draagt al jarenlang een groot en scherp mes in een met indiaanse kralen bezette holster, heel zichtbaar aan zijn zijde. Een mes dat hij steeds meedraagt en in de stand of in onze tenten al veel diensten bewezen heeft maar..en hier begrijpen wie het kan.... hier werden géén vragen over gesteld.

Helemaal gek werd het dat wij met onze rolstoel zelfs niet meer buiten mochten langs de kant van het dorp.

Op de laatste dag was er op zijn minst één goede ziel die ons een armbandje gaf voor toegang tot de Backstage dat vlak tegen ons dorp lag.

En laat ons nu eerlijk wezen, indien wij een bom hadden willen plaatsen dan hadden wij vrijdag 15 tijdens de oprichting van de standen de hele dag tijd gehad. Die dag stond alles open en kon alles en iedereen binnen en buiten .

Verslagen over het festival zelf zullen ondertussen de sociale media oververhitten en dat is niet de taak van de NAIS Gazet.

Het moet ons nog even van het hart dat wij met onze stand buren waren van de Nederlandse PS en de Duitse Die Linke waar wij toffe politieke gesprekken mee gevoerd hebben. Wat zou het fijn geweest zijn hadden groepen zoals Blokbuster, de Actief Linkse studenten en Rosa ook een plaats gekregen in de rij. Maar één Links Front zit hier voorlopig nog niet in.