OPROERPOLITIE VERWONDDE MEER DAN 100 MENSEN DIE STANDING ROCK BEGRAAFPLAATSEN BESCHERMDEN.

2 NOVEMBER 2016

Door Camp of Sacred Stones

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/sacred-stone-camp-riot-police-injure.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Cannon Ball, Noord Dakota – Op 2 november ontheiligde politie de begraafgronden van Alma Parkin en Mathilda Galpin, de inheemse vrouwen die ooit eigenaar waren van de Cannonball Ranch.

Terwijl beschermers van het water een waterceremonie uitvoerden werden ze vanuit gepantserde voertuigen door scherpschutters beschoten.

 

Zie video Police Desecrate Burial Grounds hier: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/sacred-stone-camp-riot-police-injure.html

Wateractivisten die een geïmproviseerde brug bouwden over de Cannonball Rivier werden opgewacht door oproerpolitie die hen van dichtbij met ‘net geen dodelijke munitie ‘ beschoot en zonder onderscheid vreedzame ongewapende activisten besproeiden met Pepper spray.

De brug werd op bevel van het VS Army Corps of Engineers door Morton County gesloopt.

Dan ontketende de Mounty County Politie de aanval met pepper spray en traangas op de activisten die in het wate stonden met hun handen in de lucht.

 

Zie Video: Water Protectors Brutalized on th....hier: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/sacred-stone-camp-riot-police-injure.html

 

Video 3 Honor the Earth heeft 12 foto’s en 6 video’s bijgevoegd:http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/sacred-stone-camp-riot-police-injure.html

 

Een tiener werd van dichtbij in de rug geschoten met een rubberen kogel. De impact was zo hard dat hij bloed ophoestte. Hij werd ter plaatse door dokter Jesse Lopez onderzocht die bevestigde dat de jonge man niet naar het hospitaal werd afgevoerd.

Nog twee anderen werden geraakt door rubberen kogels. Meer dan 100 activisten werden gewond en de medische faciliteiten werden overstelpt.

Volgens ooggetuigen begonnen de activisten zich terug te trekken van de kustlijn in een “domino effect” en medici legden zeildoeken op het gras om de gewonden, wiens hele lijf bedekt was met pepper spray te verzorgen.

Vele activisten werkten hard om hun kameraden met de boot naar de zuidkant van de rivier te brengen voor een milde behandeling tegen onderkoeling en chemische brandwonden.

Politie gaat verder met nachtelijke controles. Krachtige schijnwerpers werden langs de heuvels die DAPL’s boorpad omringen- d.i. de plaats waar zij onder de Missouri Rivier willen boren.

Het pad werd versterkt met betonnen muren en prikkeldraad terwijl het bedrijf de klok rond doorwerkt.

 

Eryn Wise, International Indigenous Youth Council zegt: “Alweer waren leden van onze jongerenraad tussen de eersten die gewond werden terwijl ze vandaag in het water stonden waar ze hun verwanten probeerden te beschermen. Ik ben meer dan een uur bezig geweest met de pepper spray uit hun gezicht en haren te wassen. Wanneer ze me vroegen: Wanneer gaat dit stoppen had ik geen antwoor .”

 

Linda Black Elk, Standing Rock Medic en Healer Council: ”terwijl ik pepper spray slachtoffers met magnesiummelk aan het behandelen was keek ik even op naar de rivier. Wat ik daar zag was gruwelijk. Rijen na rijen gewapende gemilitariseerde politie vuurden zonder onderscheid naar gekleurde mensen die wegzwommen- waarbij ze onderkoeling riskeerden- of met hun kayaks en kano’s het water willen beschermen tegen de verwoestende pijpleiding.”

 

LaDonna Bravebull Allard, Sacred Stone Camp: “zij parkeerden hun gepantserde voertuigen op de graven van Matilda Gaplin, Eagle That Looks At Woman, en haar dochters Louisa De Grey Van Solen en Alma Parkins die eens eigenaar waren van de Cannon Ball Ranch. Daarnaast liggen behalve haar echtgenoot Charles Parkins ook nog 11 baby’s begraven. Dit zijn belangrijke mensen voor ons hier in Indian Country. Mathilde was de enige vrouw die de Fort Laramie Traty ondertekende in1868. Louisa was de eerste onderwijzeres in Standing Rock. Het is zo pijnlijk om te moeten toezien dat hun graven zo geschonden worden.”