OBAMA’S CORPORATE APARTHEID- STANDING ROCK VERGELIJKBAAR MET APARTHEID IN ZUID AFRIKA

Apartheid Zuid Afrika

Gemilitariseerde politie en gevechtshonden van de Dakota Access pipeline laten hun furie los op de wateractivisten. Van september doorheen november 2016

Obama, u had hier een einde aan kunnen maken!!

Obama heeft enkele weken geleden gezegd: “We gaan het nog een paar weken op zijn beloop laten.”

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/11/obamas-corporate-apartheid-standing.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Gemilitariseerde politie heeft in oktober en november herhaaldelijk geweld gebruikt tegen de Standing Rock water activisten; hen beschoten met rubberen kogels en bewerkt met traangas.

 

In oktober heeft Cheyenne River Chairman Harold Frazier Obama ontmoet in Los Angeles en hem gevraagd om in te grijpen.

Obama heeft echter niets gedaan tegen het voortdurende politiegeweld.

 

Toen de politie de aanval opende op wateractivisten in het Treaty Camp- dat op het pad ligt van Dakota Access pipeline- werden oudere Native vrouwen gearresteerd terwijl ze een ceremonie hielden. Morton County deed lichaamsonderzoek en sloot de Native Amerikaanse vrouwen, mannen en ouderen op in “hondenkennels”.

Zij kregen nummers op de armen geschreven net zoals in Nazi concentratie kampen.

Terwijl de wateractivisten in het voorjaar 2016 in Standing Rock met hun verzet begonnen, had Obama in mei reeds een vergunning verleend aan Energy Transfer Partners, eigenaars van Dakota Access Pipeline, om met hun fracked gas pijplijn de grens in Mexico over te steken.

Daar heeft Energy Transfer Partners- het nieuwe gezicht van Apartheid en Genocide- de eeuwenoude indiaanse sites in Big Bend, Texas met bulldozers vernietigd.

Het platwalsen van de Big Bend sites kwam nadat Dakota Access Pipeline in september de begraafplaatsen in Standing Rock vernielde.

Tegelijkertijd lieten DAPL veiligheidsagenten hun gevaarlijke honden los op de activisten die de begraafplaatsen wilden beschermen.

Twee jaar eerder had Obama een bezoek gebracht aan Cannon Ball, Noord Dakota, de site waar vandaag de kampen van de wateractivisten staan. Obama is toen ettelijke keren met baby’s in zijn armen gefotografeerd in Standing Rock.

Obama heeft er toen met geen woord over gerept dat enkele maanden daarvoor Dakota Access Pipeline zijn aanvragen voor vergunning reeds had neergelegd bij de U.S. Dept. of Eenergy.

 

Twee weken geleden zei Obama over het brutaliseren van Native Amerikanen en hun bondgenoten : “We gaan het nog enkele weken op zijn beloop

laten...”.

De map van Energy Transfer Partners, hiernaast, toont dat Dakota Access Pijplijn deel uitmaakt van een groter pijplijn systeem, met transferpunten die van de Alberta teerzanden in Canada gaan tot de Golf Van Mexico.