* HET DOODSCHIETEN DOOR DE POLITIE VAN EEN ONGEWAPENDE NATIVE AMERIKAAN KRIJGT NOG STEEDS WEINIG OF GEEN MEDIA AANDACHT 

Door Counter Current News:http://countercurrentnews.com/2014/12/justice-for-corey-kanosh/#
Doorgestuurd door Els Herten, KOLA
Vertaald door NAIS, De NAIS Gazet: www.denaisgazet.be

 

De tragische zaak van Corey Kanosh, 35 jaar oud, heeft weinig of geen media aandacht gekregen, ondanks de groeiende woede over schietgrage politieagenten.

In Corey’s geval gaat het niet over een Afrikaanse Amerikaan die neergeschoten werd door blanke agenten, maar over een ongewapende Native Amerikaan die verdacht werd van misdaden, waarvan later bleek dat hij onschuldig was, en die maar enkele seconden kreeg voor de politie hem doodschoot.

 

Corey was een lid van de Paiute stam van Utah.

Ondanks de historische onrechtvaardigheden die door de staat tegen native Amerikanen gepleegd zijn, heeft zijn verhaal nauwelijks nationale aandacht gekregen.

Nu willen zijn familie en vrienden verdergaan met de rechtszaak .

“ Gebrek aan fondsen houdt de vooruitgang tegen. Wij hebben uw hulp dringend nodig, help ons om de rechtszaak door te drukken. Het is tijd om het moedwillige, tegenwerkende ‘Millard County Sheriffs Departement ‘aan te pakken,” aldus de familie.

 

Corey werd neergeschoten door een hulpsheriff van Millard County nadat hij verkeerdelijk werd verdacht van een autodiefstal.

Lindsay Mitchell, de woordvoerder van de Sheriff zei dat er een 911 oproep binnenkwam over de diefstal van een auto van het Kanosh Paiute Indiaans reservaat. Maar Corey had hier niets mee te maken.

De politie beweert dat Corey zich probeerde te verzetten toen men hem in de boeien wou slaan voor een misdaad die hij niet gepleegd had.

Dit roept natuurlijk de vraag op of zelfverdediging aanvaardbaar is tegen de politie die aanvalt zonder gegronde reden. Was Corey in zijn recht wanneer hij zichzelf wou verdedigen? Gelooft u het officiële verhaal?

Steun de actie GERECHTIGHEID VOOR COREY KANOSH hier:

http://www.gofundme.com/CoreyDeeKanosh?fb_action_ids=1013038168712896&fb_action_types=og.shares&fb_ref=fb_g_my_t