Protestactie tegen fascistisch geweld in Brussel

Door Blokbuster :http://blokbuster.be/nl/?p=8121

 

 

Afgelopen maandag verzamelden de neonazi’s van Nation, deze keer met versterking van extreemrechts uit Vlaanderen en Frankrijk, op het Luxemburgplein in Brussel om een betoging van mensen-zonder-papieren enkele honderden meter verder te provoceren. Een week eerder was er een gelijkaardige actie waarvoor werd opgeroepen door een Franse extreemrechtse militant.

Ongetwijfeld was extreemrechts gefrustreerd omdat ze amper met een vijftiental aanwezigen waren. Onder de aanwezigen ook Rob Verreycken, tegenwoordig parlementair medewerker van onder meer Duits Europarlementslid Udo Voigt, maar ook de man die bij de Gentse Pegida-actie alle media haalde met zijn racistische uithaal naar een VRT-journaliste of nog de hoofdredacteur van Rechts Actueel Bert Deckers. Kortom, een select gezelschap dat naar eigen zeggen vreedzaam wilde betogen. Dat Rob Verreycken op de video van ‘Vlaanderen Identitair’ trots zijn Belgische identiteitskaart toont, komt wel wat vreemd over.

Na afloop van de extreemrechtse actie werd een dakloze in elkaar geschopt. Er doken beelden van het incident op die niets aan de verbeelding overlaten. De reactie van extreemrechts? ‘Zij waren begonnen’. Verder dan een excuus dat recht vanop de speelplaats van de kleuterschool leek te komen, raakte Nation niet in de verdediging van het eigen geweld. Alternative Libertaire, een Franstalige anarchistische groep, publiceerde onderstaande video:

 

Het aanvallen van een dakloze nadat mensen-zonder-papieren werden geprovoceerd, extreemrechts is niet alleen racistisch en gewelddadig, het richt zich in de eerste plaats ook tegen de zwaksten in de samenleving. Terwijl de neonazi’s zich graag ‘antikapitalistisch’ voordoen, zijn ze in de eerste plaats ‘anti de grootste slachtoffers van het kapitalisme’.

Dat voormalige (?) Vlaams Belangers als Verreycken en D