Colorado ‘Spy Files’: De beweging “ Keep it in the Ground” is doelwit van politie

Recente ‘spy files’ onthullen dat politie in Lakewood, Colorado en federale agenten tijdens een BLM olie en gas verkoop van openbare grond undercover gingen om de “Keep it in the Ground” beweging te bespioneren.

‘The Intercept’ ontmaskerde dat de politie hun pijlen gericht houden op activisten die op straat komen om de aarde, lucht en water te beschermen. Ondertussen worden gewelddadige criminelen gerust gelaten daar alle tijd en geld gaat naar het in het oog houden van vreedzame activisten.

Colorado heeft een lange geschiedenis van het bespioneren van Amerikaanse Indianen en activisten.

Het was in Denver dat sommige van de eerste politie ‘spy files’ boven water kwamen.

Hun doelwitten waren de American Indian Movement (AIM), Big Mountain residents, Native leerkrachten en zelfs advocaten van het ‘Native American Rights Fund.’

Een tachtigjarige vrouw werd door de politie van Denver geviseerd omdat zij een Free Leonard Peltier sticker op de bumper van haar auto had.

James Abourezk, voormalig Zuid -Dakota senator, stond ook op de lijst. Abourezk zei dat hij geen idee had waarom de Denverse veiligheidsagenten hem in het oog hielden.

In de nasleep van jaren van dramatisch protest voor de afschaffing van Colombus Day, werden deze politie documenten aan het licht gebracht in 2002.

De meeste van die protestacties werden geleid door Russell Means.

Means werd al van in de jaren 1970 in het oog gehouden tijdens de heimelijke ‘Operation Chaos’ toen US agenten Amerikaanse Indianen en hun sympathisanten in andere landen bespiedde.

Nu in juli 2016 tonen The Intercept documenten de recente politie en federale acties tegen bewegingen waaronder 350. Org, Breakthrough Movement, Rainforest Action Network, en WildEarth Guardians.

 

Read the article, and see the documents, at The Intercept, by Lee Fang and Steve  Horn:

.https://theintercept.com/2016/07/19/blm-fracking-protests/

Read more about Denver spy files at Censored News:

.http://bsnorrell.blogspot.com/2007/08/in-beginning-there-were-denver-spy.html