*CENSORS, WAAKHONDEN EN MACHTSSPELERS WEERSTAAN

Door: Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/08/resisting-censors-gatekeepers-and.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto's Censored News

 

Het is vooral vervelend. Eerst geeft Project Censored mij in 2008 een prijs.

Dan gebruiken ze mijn werk in een boek zonder mij te vergoeden.

Dan gebruiken ze meermaals mijn werk zonder toelating.

Nu, acht jaar na hun ‘award ‘dreigen ze met een rechtszaak omdat zij denken dat de woorden ‘Censored News’ hun eigendom is.

Het is een zwendel. Project Censored en de Media Freedom Foundation aan de Sonoma Staatsuniversiteit, California is één grote grap.

Men moet zich wel afvragen of de rechtszaakdreiging wel uit het brain van Peter Philips kwam.

Dit laatste dreigement aan Censored News kwam er een dag nadat Censored News dit artikel publiceerde: Cynthia McKinney’s Dissertation: Hugo Chavez, White Supremacy, Cointelpro and Wikileaks. http://bsnorrell.blogspot.be/2015/08/cynthia-mckinneys-dissertation-hugo.html

 

Het dreigement komt kort na het ‘takedown’ bevel van Google Blogger- toen Google het artikel over het Anonymous lid, James MacIntyre, jaymack9, die door de Canadese politie werd gedood terwijl hij Treaty 8 Site C dam in British Columbia verdedigde- uit Censored News deed verdwijnen.

Misschien zijn de elitaire waakhonden in de tech en media wereld in California dolgedraaid, hebben ze de wereldheerschappij gegrepen, en denken zij dat zij de wereld nu bezitten en onder controle hebben.

Scroll door de archieven van Censored News en dan zal u zien wat de waakhonden niet willen dat u leest. Artikels die gaan over de racistische aanval op Apaches door Senator McCain en andere congresleden die Oak Flat stelen voor koperontginning, tot de Dine’ (Navajo’) en Arapaho die vermoord werden in haatmisdaden in New Mexico en Wyoming.

Ik heb de woorden van Russel Means gepubliceerd; woorden die 10 jaar geleden gecensureerd werden door Indian Country Today, Dogs en Media Hounds. http://www.bsnorrell.blogspot.be/2015/07/dogs-and-media-hounds-russell-means.html

Als eerbetoon aan Ed Two Bulls, Lakota heb ik het artikel Keepers of the Stronhold Dream terug gepubliceerd. http://www.bsnorrell.blogspot.be/2015/08/keepers-of-stronghold-dream.html

Dat artikel werd twaalf jaar geleden geschreven in de Badlands en op Red Shirt Table.

En er is ook de zwanenzang van Frontera NorteSur, die pas hun financiering verloren hebben. Het is een blijvende herinneringslied aan de vrouwen zonder stem, slachtoffers van moorden in Ciudad Juarez.

Dus u ziet, er is veel oud en nieuw content op Censored News dat de machtspelers en censors doet steigeren.

Wij hebben nu reeds 9 jaar Censored News in stand kunnen houden, zonder reclame of subsidies, enkel als een service en ‘labor of love’.

 

Over Hillary: spioneren op inheemse volken en iris scans

Hoe vlug de mensen toch vergeten, of misschien hebben ze nooit de Wikileaks cables gelezen toen Hillary Clinton nog staatssecretaris was.

Het was Hillary die de ambassadeurs opdracht gaf om in het geheim iris scans en DNA te verzamelen van wereldleiders.

Het was aan Hillary dat de Ambassadeurs verslag uitbrachten toen de VS en vier andere landen een gezamenlijke pro- mijnbouw eenheid vormden in Peru – terwijl inheemsen afgeslacht werden door de mijnbouwbedrijven toen ze hun land wilden verdedigen.

Het was Hillary die het spioneren op inheemse activisten doorheen de Amerika's organiseerde - van de Mohawks in het noorden tot de Mapuchi in het zuiden, en het was Hillary die haar pijlen gericht hield op president Hugo Chavez van Venezuela en de Boliviaanse president Evo Morales .

Toen de presidenten Hugo chavez en Evo Morales interactie hadden met inheemse groepen, waaronder de American Indian Movement en milieuactivisten, en gastheer waren voor inheemse activisten in hun thuislanden in Venezuela en Bolivie, werd iedereen door Hillary bespioneerd.

Maar, natuurlijk IEDEREEN wist dat.... toen.

Uiteindelijk stierf president Hugo Chavez aan kanker.

President Evo Morales werd vergiftigd aan boord van een vliegtuig en moest herstellen in La Paz, gedurende de maand van de Mother Earth Conference in Cochabamba.

 

Dank aan alle goede mensen

Er is nog steeds veel goeds in de wereld.

Ik wil de schrijvers van Censored News bedanken, zij die werken zonder loon, en de inheemse volkeren- en mensenrechten activisten die blijven strijd leveren in het verzet, ongeacht de machinaties van de elite, de aanvallen van de waakhonden, of de geheime achterdeurovereenkomsten van politiekers en hun vrienden: de miljonair lobbyisten en hun vrienden in de corporate media.

 

Dank aan al die mijn artikels lezen en die voortgaan met de strijd om van deze wereld een betere plaats te maken. En wees gerust, als men de stekker uit Censored News trekt hebben wij voor u een kopie van al die negen jaren!

Brenda

 

Over de uitgever

 

Brenda Norrell was 33 jaar lang journalist in ‘indian country’.

Nadat zij in 2006 gecensureerd en vervolgens afgedankt werd door Indian Country Today, heeft ze Censored News opgericht om de wereld te tonen wat er allemaal gecensureerd werd.

Tijdens de 18 jaar dat zij op de Navajo Nation gewoond heeft begon zij bij Navajo Times als verslaggever.

Zij deed dienst als freelance journalist voor AP en USA Today, en later trok ze met de Zapatistas door Mexico.

Nadat ze op de zwarte lijst gezet en gecensureerd werd door de betalende media ging ze verder met haar werk, zonder loon; samen met Govinda deed ze de live coverage op Earthcycles.

Waaronder de Live Coverages van Bolivia, Havauspai, Acoma Pueblo, Tohono O’odham, AIM West, en in 2008, de vijf maanden Longest Walk radio door Amerika.

Zij coverden de Indigenous Peoples Tribunals over Leonard Peltier en de kostscholen, in Green Bay, Wisconsin in 2013 en 2014.

Censored News is nu in zijn negende jaar, zonder reclame, subsidies of sponsors.

brendanorrell@gmail.com