INHEEMSE VROUWEN AAN NOORD DAKOTA BANK: STOP LENINGEN AAN GEMILITARISEERDE POLITIE IN STANDING ROCK

Gemilitariseerde politie wijzen de journalisten aan in Standing Rock.

Foto copyright Rob Wilson

 

Persverklaring

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/01/indigenous-women-to-bank-of-north.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Standing Rock, Noord Dakota – op dinsdag 31 januari zal een delegatie van vrouwen die in het Standing Rock kamp vreedzaam actie voerden tegen de pijpleiding een brief aan de voorzitter van de Bank of North Dakota overhandigen.

In de brief wordt gevraagd om de leningen te stoppen die de gemilitariseerde politie toelaat om onrechtmatig op te treden tegen vreedzame demonstranten in Standing Rock.

Deze brief is een reactie op de wetgeving die het de staat van Noord Dakota mogelijk maakt om 8 miljoen dollars te lenen om ongewapende activisten te verjagen.

 

“Wij zijn niet hier om te vechten tegen de politie. Wij zijn hier om de Missouri Rivier te beschermen tegen een kwalijke pijplijn.”

 

“Het is de plicht van inheemse vrouwen om actie te voeren voor Moeder Arde, de ouderen, kinderen, mindervalide en diegene niet voor zichzelf kunnen opkomen.”

 

“Wij vragen de Bank van Noord Dakota om alstublieft de financiering van het politiegeweld tegen First Nations en vreedzame Amerikanen die gebruik maken van hun grondwettelijk recht te stoppen!”