* GREG GREY CLOUD VRIJGELATEN UIT DE CEL NA LAKOTA SONG VOOR GROOTMOEDER AARDE IN DE SENAAT.

 Stemming in de senaat : Ja: 59 – Neen 41

Overwinning voor de ‘defenders’!

Foto Frank Thorp V via Twitter

Door Brenda Norrell, Censored News: www.bsnorrell.blogspot.com

Vertaald door NAIS met toestemming van Brenda Norrell: www.denaisgazet.be

 

Greg Grey Cloud, Crow Creek Lakota en mede-stichter van Wica Agli op Rosebud in Zuid Dakota, werd gisterenavond vrij gelaten nadat hij in de cel werd opgesloten omdat hij in de Senaat het lied zong van het volk wiens water en land bedreigd wordt door de vuile Keystone XL pijpleiding.

De stemming over de Keystone in de senaat draaide helemaal in het voordeel van de beschermers van Moeder Aarde.

Grey Cloud bleef zingen terwijl hij tegen de grond geslagen en de handboeien aangedaan werd.

Grey Cloud sprak zijn dank uit aan allen die de weg gebaand hebben, vooral de Indian Nations presidenten en grassroots mensen, in de lange strijd tegen de teerzanden mijnbouw in Alberta, Canada, en de bedreiging van de vuile olie pijpleiding, die het massieve Oglala Aquifer in het gebied van de Lakota bedreigt.

Grey Cloud zei gisterenavond, “ Terwijl ik daar lag en probeerde te slapen kreeg ik een groot gevoel van dankbaarheid voor alle vechters tegen de pijpleiding! Voor mijn verwanten in de staat Nebraska die de cowboys zijn in onze bondgenootschap! Voor mijn native naties die ons steunen, wij zijn de indianen in onze bondgenootschap! Voor alle grootmoeders en tantes , sterke en invloedrijke vrouwen die de weg gebaand hebben voor ons jonge verwanten! Voor de tribale presidenten die achter ons staan in de strijd tegen KXL en voor onze gekozenen, grassroots en leiders van de gemeenschap.”!

Grey Cloud vertaalde het lied dat hij in de senaat gezongen heeft:

“Grootvader, kijk naar me,

Hier sta ik om grootmoeder aarde te beschermen en om vrede na te streven.”

Grey Cloud ging verder: “ het lied kwam niet enkel van mij, maar van mijn broeders in Wica Agli. Wij beschermen onze vrouwen en kinderen in onze gemeenschap. Dat lied was erg invloedrijk en daarom heb ik het hier gezongen.”

Lees hier het artikel door Ann-Erika White Bird en bekijk de video’s van de Senaat in Lakota Voice:

http://lakotavoice.com/2014/11/19/pipeline-fighterwica-agli-co-founder-arrested-in-senate-chambers/