Neonazi's tegen het 'Koosjerkartel'

 

Door Ed Steffens- Anti-Fascisitisch Front

Oktober 2017

 

 

Zondag 1 oktober 2017.

Terwijl het Vlaams Belang in Antwerpen haar veertigjarig bestaan viert (zie:  https://www.facebook.com/groups/fbaff/permalink/1649921861726704/)

 wordt die dag in het Nederlandse Enschede betoogd door de Nederlandse Volks-Unie (NVU), met steun van de Autonome Nationalisten Vlaanderen en Nation.
De NVU heeft vanaf haar oprichting begin jaren zeventig en haar doorstart midden jaren negentig vooral aanhang bij mensen die het nationaalsocialistisch ideeëngoed genegen zijn. De jongste jaren probeert de NVU af te geraken van dat imago. Na een NVU-betoging vorig jaar in Amsterdam werden vier ‘leden’ buiten gegooid omdat ze de Hitlergroet brachten, een Blood & Honour-slogan meedroegen en/of anti-Jodenstickers verspreiden. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Voorbije zondag 1 oktober was de spandoek waarmee Constant Kusters voorop liep niet zoals aangekondigd de slogan 'Vrije meningsuiting voor nationalisten', maar ‘Breek het koosjerkartel!’ (zie foto onderaan).
De betoging verzamelde niet meer dan 25 à 30 mensen. Het heeft een paar dagen geduurd vooraleer de NVU op haar website verslag uitbracht over haar eigen betoging. Tot dan beperkte de NVU zich tot wat een plaatselijke krant ervan maakte (zie: https://www.tubantia.nl/…/meer-politie-dan-demonstranten-v…/). Na een paar dagen was NVU-boegbeeld Constant Kusters bekomen van de lage opkomst en titelde hij: ‘Het gaat om de kwaliteit en om de boodschap!’.
In zijn toespraak in Enschede haalde Kusters uit naar het ‘koosjerkartel’ van de PVV, de partij van Geert Wilders, en Forum voor Democratie (FvD), de partij van de rechtse betweter Thierry Baudet. “Feitelijk twee handen op één zionistische buik”, volgens Constant Kusters. In het artikel ‘Koosjer nationalisme! Pion van Zion!’ in het septembernummer van het NVU-blad ‘Wij Europa’ (zie foto onderaan) wordt FvD anders slechts in de laatste zin van het drie bladzijden lang artikel vermeld. Aan het Vlaams Belang werd daarentegen eenderde van het artikel gewijd.
De inleiding van het artikel luidt: “Via allerhande denktanks en politieke netwerken gebruiken de neoconservatieven het Amerikaanse imperialisme, om zo de belangen van Israël en het wereldzionisme veilig te stellen. Deze denktanks en netwerken beperken zich allang niet meer tot christelijk rechts. Republikeinen en de Tea Party in Amerika, maar zijn inmiddels ook diep doorgedrongen binnen allerhande rechtse en (pseudo-)nationalistische kringen in Europa. Via die weg wordt de nationalistische oppositie langzaam maar zeker van binnenuit kapot gemaakt en via de pleitbezorgers van het koosjer nationalisme geïnstrumentaliseerd om de agenda van het wereldzionisme te dienen!”
Hierna haalt men uit naar de English Defence League (EDL), Geert Wilders en zijn PVV, en het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang wordt kwalijk genomen dat het haar ideeën wel eens gaat halen bij de Amerikaanse neoconservatieve denktank Americal Enterprise Istitute die gesponsord wordt door een aantal grootindustriëlen, en het vandaar maar een kleine stap is om Israël als bondgenoot te zien tegen de ‘moslimbarbarij’. En er is ook VB-medewerker Marc Joris die voor het ‘Belgisch-Israëlitisch Weekblad’ schreef, VB-medewerker Sam Van Rooy die spreker was bij B’nai B’rith (‘Wij Europa’ beweert ook dat Sam Van Rooy voor ‘Joods Actueel’ schrijft maar dat klopt niet, nvdr.) en Filip Dewinter die in 2010 “nog een stap verder (ging) door een pelgrimstocht naar zijn meesters in Israël te maken” en een jaar later de Israëlische staatssecretaris Ayoob Kara ontving bij het Vlaams Belang Antwerpen.
Dat genoemde Vlaams Belang’ers Israël ophemelen, geen oog hebben voor de bezettingspolitiek van Israël noch voor de verdrukking van het Palestijnse volk, is een feit. Maar er zijn bij wijze van spreken nog wel 101 andere redenen om kritiek te hebben op het Vlaams Belang. Maar dat doen ze bij de NVU niet. Daar voeden ze liever het idee van de zionistische wereldheerschappij, zoals dat ook de corebusiness is van de neonazi’s van Blood & Honour en soortgelijken.
Vijf Vlamingen speelden de nuttige idioten bij het spektakel (nouja) in Enschede. Op de foto  zie je Constant Kusters die de Autonome Nationalisten (v.l.n.r.) Andy Hendrickx, Debby Soebert en Wesly Hendrickx verwelkomt. Zij hadden ook nog Glenn Coomans en Lieven Vanleuven (v.l.n.r. op foto 4) meegebracht. Franstalig België was vertegenwoordigd door Hervé Van Laethem, leider van Nation (tweede van rechts op foto 5).
In het al geciteerde nummer van ‘Wij Europa’ wordt ook verslag uitgebracht van het Rock Gegen Uberfremdung-concert in het Duitse Themar voorbije zomer (onze selectie foto’s van de concertgangers: https://www.facebook.com/groups/fbaff/permalink/1580035472048677/). Volgens de NVU-recensent kon de dag niet meer stuk nadat de groep Lunikoff huldenummers bracht over “Ian Stuart en Rudolf Hess”. In zwijm vallen voor nummers over Ian Stuart Donaldson, de oprichter van het neonazistisch netwerk Blood & Honour, en Rudolf Hess, door Adolf Hitler aangewezen als zijn plaatsvervanger, ook dat kenmerkt de NVU-aanhangers.
De NVU kondigt aan binnenkort naar Wallonië en Vlaanderen te trekken voor het ondersteunen van “onze Waalse en Vlaamse kameraden”. Op 1 mei was de NVU al te gast in Antwerpen (zie: https://www.facebook.com/groups/fbaff/permalink/1490945437624348/

en https://www.facebook.com/groups/fbaff/permalink/1494900887228803/). We gaan dus nog meer van dat krijgen.