NU OOK EEN VLAAMSE GROEP ‘GENERATIE IDENTITEIT’

Door Ed Steffens

Anti -Fascistisch Front

 

14 juli 2017

Voorbije dinsdag meldde deredactie.be dat activisten van het Franse Génération Identitaire met het 40 meter lange schip C-star op weg zijn naar de Middellandse Zee om de vluchtelingen tegen te houden en terug te sturen die in gammele bootjes vanuit Libië de oversteek naar Europa willen wagen (zie: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.3022403).

Gisteren twitterde Filip Dewinter dat hij zou meevaren met de boot (zie: https://twitter.com/FDW_VB/status/885134432038002688).

Bij Génération Identitaire kan men de reisplannen van Filip Dewinter evenwel niet bevestigen en benadrukt men dat de organisatie niet gelinkt wenst te worden aan politieke partijen.

Intussen is wel meer bekend geraakt over de nieuwbakken Vlaamse groep ‘Generatie Identiteit’. Enige tijd terug werd hier gesignaleerd dat donderdag 29 juni in Gent een bijeenkomst zou georganiseerd worden van ‘Generatie Identiteit’. “Wil je erbij zijn?”, zo schreef de anonieme organisator. “Stuur ons dan een privébericht met je volledige naam en geboortedatum. Na verificatie zal je een bevestiging ontvangen met de precieze locatie.” Het deed vermoeden dat er een ‘ancien’ bij betrokken was, want wie anders kan controleren of je in aanmerking komt om de plaats van bijeenkomst te vernemen?

En ja hoor, Bo De Geyndt blijkt de woordvoerder te zijn van ‘Generatie Identiteit’. Een groep die begin dit jaar werd opgericht en op 29 juni in Gent een doorstart plande. Aan  https://sceptr.net vertelde Bo De Geyndt met een 28-tal te zijn.