“Nooit opgeven” zegt Grootmoeder Theresa Black Owl, wateractiviste die tijdens ceremonie gearresteerd werd

Grootmoeder Therasa Black Owl: “de VS regering is bang van ons en wil niet dat de wereld weet dat ze ons vreest.”

 

"The government does not want the world to see how they still fear us. Hold your ground. This fight is not over with. We did wake up the world." -- Grandmother Theresa Black Owl

 

Artikel door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/04/never-back-down-water-protector.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Grootmoeder Theresa Black Owl die voor de rechtbank moest verschijnen nadat ze gearresteerd werd zei dat, in een tijd van klimaatverandering en genetisch gemodificeerd voedsel, de wateractivisten de wereld wakker geschud hebben.

Grootmoeder Black Owl beschrijft hoe de VS regering het volk vreest, net zoals ze hen vreesden in de tijd toen ze de Lakota ceremonies verboden.

Zij vertelt over hoe zij in oktober ll. aangeklaagd werd met ‘aanzetten tot rellen’ en ‘binnendringen’ van Treaty land om een ceremonie in een teepee uit te voeren voor het water en de kinderen.

“Dit is de ergste schending die de VS regering kan uitvoeren, iemand tijdens een ceremonie arresteren,” zei Grootmoeder Black Owl.

“Dit is gestolen land, dit land is van iedereen die hier leeft gestolen.

“Mijn gedachten, die dag, waren voor het water en de kinderen.”

“Het is zo moeilijk om naar de toekomst voor de kinderen te kijken.”

Zij deelde haar zorgen over het klimaat, de toekomst voor de kinderen en het vergiftigen van het volk met genetisch gemodificeerd voedsel.

Grootmoeder Black Owl, die in Pine Ridge woont, spreekt over de behoefte van het volk om met het land en de natuur verbonden te zijn.

“Wij volgen ons gevoel.”

“Ongeacht wat de regering verkondigd, ze vrezen ons nog steeds. De regering wil niet dat de wereld weet dat ze ons vrezen. Blijf sterk waar je staat, de strijd is nog niet gedaan. Wij hebben de wereld wakker geschud.”

Zij vindt dat wateractivisten die gearresteerd zijn niet in verweer moeten gaan.

“De bedoeling van hier te zijn is om te vechten voor het water.” Over de strijd tegen de regering zegt ze: ”Nooit opgeven!”

Grootmoeder Black Owl zegt verder dat door Standing Rock, nu overal mensen in het verzet komen tegen pijpleidingen.

“Daar ben ik zo dankbaar voor.”

 Zie video hier: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/04/never-back-down-water-protector.html