Censored News –- Gecensureerd door Twitter – Wat Twitter niet wil dat u weet

11 februari 2017

Censored News verslaggeving van de aanval door gemilitariseerde politie op Standing Rock wateractivisten.

Opnieuw gecensureerd, en wat is er verder voor nieuws? Dit.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/02/censored-news-censored-by-twitter-what.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

In september begon Twitter met al de nieuws links van Censored News te censureren.

Dat gebeurde toen Censored News de gewelddadige aanvallen van de gemilitariseerde politie en Morton County Sheriff in Noord Dakota op de wateractivisten publiceerde.

Tussen de meest controversiële berichten was de identiteit van op rust gestelde Bismarck politieagenten en huurlingen die verantwoordelijk waren voor de aanval op de wateractivisten.

Deze veiligheidsagenten van Dakota Access pijplijn stuurden hun gevechtshonden af op vrouwen en kinderen.

Wateractivisten probeerden hun begraafplaatsen te beschermen tegen de bulldozers van Dakota Access Pijplijn.

Dit was de titel 11 dagen voor Twitter begon met censureren van de links.

Read more: http://bsnorrell.blogspot.com/2016/09/torchlight-mercenaries-identified.html

In een poging om erachter te komen wat Twitter niet wil dat u weet zijn we eens gaan terugkijken naar onze Tweets tot 19 september, toen Twitter voor het eerst onze Tweets blokkeerde.

Bovenaan de lijst van de geblokkeerde links prijkte deze: “Obama en de rechterlijke instanties hebben geen halt toegeroepen aan de Dakota Access Pipeline.”

http://bsnorrell.blogspot.com/2016/09/obama-and-courts-did-not-stop-dakota.html

Dit was toen Obama’s gehaaide PR deskundigen de mensen voor de gek hielden over de boorvergunning.

 

De volgende Tweet en link gecensureerd door Twitter was een boodschap van de Zapatistas, “One House, Other World.”

http://bsnorrell.blogspot.com/2016/09/zapatistas-one-house-other-worlds.html

Volgende op de verboden lijst was deze link: “Oceti Sakowin Human Rights Observers, consultation and Free, Prior and Informed Consent.”

http://bsnorrell.blogspot.com/2016/09/oceti-sakowin-camp-human-rights.html

Dus, wij bleven Tweeten, niet dat Twitter echt zoveel uitmaakt in het grote geheel der dingen.

De volgende geblokkeerd door Twitter was deze: “Free Lakota Grandmother Olowan, Noise War Demo War Cry, NO DAPL.”

http://bsnorrell.blogspot.com/2016/09/free-lakota-grandmother-olowan-war-cry.html

 

Maar Censored News is doorgegaan. In de maanden volgende op de Censuur door Twitter heeft de gemilitariseerde politiemacht de activisten gebrutaliseerd. Honderden werden gearresteerd, Native Amerikaanse ouderen werden naakt gefouilleerd en opgesloten in hondenkennels en op de armen genummerd door Morton County, net zoals de Nazi’s deden.

Standing Rock activisten werden bewerkt met traangas, beschoten met rubberen kogels, beschoten met waterkanonnen in ijskoude temperaturen, geslagen en ernstig verwond door de gemilitariseerde politie.

 

Nu stellen wij de vraag waarom Twitter deze nieuws links censureerde, vooral als we zien welke bizarre links en berichten Twitter wel toelaat.

Wij hebben de vraag aan Twitter gesteld maar geen antwoord gekregen.

Soms lukte het ons wel de Twitter blokkering te omzeilen door een Tinyurl te gebruiken.

Net 10 dagen voor Twitter onze links begon te censuren plaatsten we deze titel: “Red Warrior Camp urges the world to come and push back National Guard.”

De wereld werd wakker geschud door het geweldloze verzet van Standing rock activisten, die zich vastketenden en verenigd bleven terwijl ze met traangas, rubberen kogels en met waterkanonnen in ijskoude temperaturen beschoten werden.

Het Censored News nieuws ging de wereld rond, met vertalingen in het Nederlands in België, en in het Frans in Frankrijk. Alice Holemans en Christine Prat verspreiden het nieuws in Engels, Nederlands en Frans doorheen Europa en hadden zonder twijfel een invloed op de bank divesteringen van Dakota Access Pipeline in Europa.

Twitter heeft het nieuws niet kunnen tegenhouden, het leidde alleen tot vragen.

Waarom werd Censored News gecensureerd? Wie bezit en controleert Twitter? Wie eist dat de links van Censored News geblokkeerd worden?

Onze verslaggeving van Standing Rock en nog veel meer gaat verder.

Het Army Corps of Engineers gaf de uiteindelijke goedkeuring aan Dakota Access Pijplijn om een ruwe olie pijpleiding te boren onder het Oahe meer, hiermee wordt de waterbron van miljoenen mensen die voor hun drinkwater afhankelijk zijn van der Missouri rivier in gevaar gebracht.

 

Trump dringt ook aan op de heropleving van de Keystone XL Pipeline dat de waterbronnen doorheen het hart van Amerika in gevaar zal brengen, en de eigenaars van familieboerderijen van hun land zullen verdrijven door onteigeningen.

Het illegale en onmenselijke brutaliseren van wateractivisten, en de minachting voor lucht, water en aarde en zijn volkeren, dat begon tijdens de regering van Obama en nu verder gezet wordt door de Trump regering, blijft op de voorgrond voor de waarheidvertellers.

 

Censored News was created in 2006 when Brenda Norrell was censored and terminated by Indian Country Today, where she served as a staff reporter for most of the years since 1995. Norrell first served as a reporter at Navajo Times, during the 18 years that she lived on the Navajo Nation, and as a stringer for AP and USA Today. Over the past decade, Norrell has traveled with the Zapatistas, and to Bolivia and throughout the West to provide live coverage for Censored News. She has been a reporter in Indian country for 35 years. She has been black