Racisme stoppen door op te komen voor jobs, onderwijs en een toekomst voor iedereen!

Door Blokbuster:http://blokbuster.be/nl/?p=8559

Theo Francken meent dat het succes van zijn beleid kan afgemeten worden aan de resultaten van extreemrechts bij volgende verkiezingen. “Mocht extreemrechts toch opnieuw grote scores halen in Vlaanderen, dan zou ik dat voor een stuk zien als een persoonlijke nederlaag,” verklaarde hij. Volgens Francken werkt zijn beleid omdat er minder vluchtelingen komen. Tegelijk groeit het Vlaams Belang in de peilingen. Is het asociale asielbeleid een antwoord op extreemrechts?

Vluchtelingenprobleem niet opgelost

Europa sloot een akkoord met Turkije en wil dit herhalen met onder meer Soedan en Eritrea. Turkije krijgt 6 miljard euro om een groot gevangeniskamp voor vluchtelingen te vormen. Dat het land afglijdt naar een brutale dictatuur die mensenrechten aan de lopende band schendt, vormt geen probleem. Een oorlog tegen de Koerdische bevolking, beperking van democratische rechten, verbod op de Gay Pride, … passeren zonder protest vanuit Europa. Zolang Turkije vluchtelingen tegenhoudt, mag alles.

Artsen Zonder Grenzen besloot om niet langer geld van EU-instellingen te gebruiken omdat “het schandalig verdrag tussen Europa en Turkije het vluchtelingenrecht ondermijnt.” Oxfam had het over een “koehandel met mensenrechten.” VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR stelde dat het plan mogelijk ingaat tegen internationale conventies.

Voor Theo Francken en de rechterzijde is het probleem opgelost indien de vluchtelingen niet meer tot in Europa geraken. Ondertussen blijven de oorlogen en conflicten in Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, … escaleren waardoor meer mensen onder oorlogsgeweld gebukt gaan. Tegenover dat menselijke lijden hanteert Francken de struisvogeltactiek: wat je niet meteen ziet, is er ook niet. De instabiliteit in Turkije door het onverantwoorde dictatoriale regime van Erdogan zorgt ervoor dat de vluchtelingencrisis op elk ogenblik opnieuw en op grotere schaal tot in Europa kan komen.

En, geen onbelangrijk detail, de levensvoorw