Leadhorse Choctaw, gearresteerd tijdens politieraid Seventh Generation kamp in Standing Rock, gaat in de gevangenis in hongerstaking

Leadhorse Choctaw werd gearresteerd terwijl hij het sacrale vuur in Seventh Generation kamp verzorgde.

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/leadhorse-choctaw-arrested-at.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

4 maart 2017

Leadhorse verzorgde het sacrale vuur tijdens de inval van de politie. Leadhorse werd met pepper- spray bewerkt en de handboeien aangedaan door de agenten van het Bureau of Indian Affairs (BIA.)

“Leadhorse werd gekidnapt door de BIA politie en meegenomen naar de gevangenis van Fort Yates. Hij is nu in hongerstaking en heeft in de rechtszaal gezegd dat hij bereid is om te sterven voor de zaak,“ zei Neddie

Leadhorse had de namen gevraagd van de politie toen die in het kamp arriveerden op 1 maart 2017. BIA had eerder aangekondigd dat zij maar enkel zouden komen om de situatie te evalueren.

Neddie zei: “Leadhorse vertelde in de rechtszaal dat hij bewaarder van ceremonies is en een vreedzaam man. Hij was volop bezig met de laatste ceremonie in het kamp toen de BIA trucks de ceremoniële grond kwamen opgedonderd en hem meenamen.”

“Drie mensen werden gearresteerd. De arrestanten hebben de lange weg naar de Prairie Knights Casino te voet en geboeid moeten afleggen,” aldus Neddie.

Seventh Generation kamp, tevens Black Hoop Camp, werd op de zelfde dag binnengevallen als het Sacred Stone kamp.

De kampen werden overvallen en de wateractivisten uitgedreven.

De uitgedreven activisten werden opgevangen door de Cheyenne River Lakota op hun Powwow land in Eagle Butte, Zuid Dakota.

Foto: Leadhorse Choctaw in het midden. Leadhorse reisde in 2014 over land door Centraal en Zuid Amerika waar