* EL PASO: STILLE MARS VOOR DE 43 VERDWENEN STUDENTEN IN AYOTZINAPA

 La Red Binacional Por Ayotzinapa 

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/el-paso-silent-march-for-43-disappeared.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be 

El Paso, Texas- 25 maart, 2015

Organisaties in El Paso en Ciudad Juarez herdenken de 6 maanden stilte sinds het verdwijnen van de 43 studenten die ontvoerd werden in Guerrero, met een stille mars.

De mars heeft vandaag op 26 maart plaats.

Het traject vertrekt aan het Mexicaanse consulaat en gaat tot aan het kruispunt van El Paso & Sixth street, aan de mond van Santa Fe international bridge.

De media en het publiek werden uitgenodigd om mee op te stappen.

De mars van El Paso en Ciudad Juarez is ter ere van de ‘Sixth Global Day of Action’ voor Ayotzinapa, die iedere maand in steden van over de hele wereld gehouden worden ter herinnering aan de gebeurtenissen van 26 september, toen politie en gangsters zes studenten gedood, 25 gewond en 43 studenten ontvoerd hebben.

De ouders hebben nog geen dag nagelaten om te roepen en te eisen dat hun kinderen teruggegeven moesten worden “levend zoals ze hen hebben weggenomen.”

El Paso en Ciudad Juarez zal in stilte stappen, niet om te rouwen, want er is nog hoop dat de 43 vermiste studenten nog in leven zijn.

De mars zal in stilte plaats hebben, om de wonden en de pijn te tonen dat het volk van Mexico en de Verenigde staten voelt door de onrechtvaardige en onderdrukkende acties van de Mexicaanse en de VS regeringen, sinds de verdwijning van de 43 studenten.

De steden, die zich verenigd voelen door het drama van Ayotzinapa hebben om rechtvaardigheid geroepen en geëist; maar omdat ze niet gehoord werden tonen zij nu hun verontwaardiging in stilte.

De actie kwam tot stand naar aanleiding van het bezoek aan Els Paso van sommige van de ouders en familieleden van slachtoffers en overlevenden van de gebeurtenissen, die plaats hadden op 26 september 2014.

Zij hebben EL Paso bezocht op 16 en 17 maart om de onrechtvaardigheden die gebeurden met Ayotzinapa aan te klagen en om steun te vragen voor de zoektocht van de ouders en vrienden van de 43 studenten.

Volgende maand zullen zij nog andere steden in de Verenigde staten aandoen.