WATER ACTIVISTEN STOP DAPL CONSTRUCTIE EN WEERLEGGEN BESCHULDIGINGEN VAN GEWELD!

Door Indigenous Environmental Network- Honor the Earth en Red Warrior Camp

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/water-protectors-stop-construction-of.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Cannon Ball, Noord Dakota- Maandag publiceerde WDAY-TV, een Noord Dakota nieuws outlet een verslag over een #NoDAPL actie in Noord Dakota dat de vorige dag plaats had.

In het verslag werd beweerd dat een privé veiligheidsagent aan een Dakota site aangevallen en weggevoerd werd door activisten.

Dit kan niet hard gemaakt worden- de honderden foto’s en live- video’ s tonen allemaal aan dat dit een vreedzame protestdag was.

 

Zondag verzamelden honderden inheemsen, organisaties en bondgenoten zich in een vreedzaam verzet tegen de Dakota Access pijplijn. Native vrouwen en jongeren hebben wilgenbomen gepland op het pad van de pijplijn.

Hun ‘prayers’ en liederen stonden in sterk contrast tot de overhangende helikopters en de massale aanwezigheid van de politie.

De ouderen spraken over de bescherming van het water en de betekenis van de wilgen.

 “Ondanks de verwoede pogingen van de lokale media om ons als agressors en de pijplijn als inactief af te schilderen, blijven de activisten verenigd in geweldloze directe actie om dit verwoestende project te stoppen.

Het bedrijf heeft honden op ons afgestuurd en pepper-spray gebruikt op Native vrouwen en kinderen om hun investeringen in fossiele brandstoffen te beschermen. Maar wij blijven vechten voor de zevende generatie.

Dakota Acces stopt niet met de constructie, ze hebben hun inspanningen verhoogd door zes tot zeven dagen werkweken en de aankoop van de Cannonball Ranch- land met ontelbare sacrale sites aan de plaats waar zij onder de rivier willen boren,” zei Tara Houska, National Campaigns Director of Honor The Earth.

Foto Nog diezelfde dag hebben organisatoren van de verzetsbeweging tegen de Dakota Access pijplijn een constructie site geïdentificeerd nabij Redfield, Zuid Dakota. Daar hebben zij duizend traditionele ‘prayer’ linten aan de constructie site gebonden in een vreedzame directe actie om de constructie van de pijplijn te stoppen.

 “In solidariteit met al de stammen en Yankton Sioux Tribe voor het indienen van een aanvraag voor een gerechtelijk bevel tegen de Dakota Access pijplijn, zijn we hier gekomen om onze solidariteit te tonen in het verzet tegen dit vreselijke monster. Denk niet dat de strijd gestreden is. Wij houden jullie in het oog en wij kennen het grote onrecht dat Energy Transfer aangedaan heeft aan de aarde en met de bedreiging van het sacrale water,” Verduidelijkte Joye Braun, Cheyenne River Sioux Tribe en frontlinie organisator van de Indigenous Environmenteal Network.

 

De twee acties verliepen vreedzaam en er werden geen arrestaties verricht.

In Iowa echter werden op zaterdag 24 september 12 mensen gearresteerd aan het Mississippi River access punt voor de Dakota Access pijplijn waar de groep Mississippi Stand onlangs hun verzetskamp hebben opgetrokken tegen de constructie van de pijplijn.

“Tot hiertoe werden er al meer dan 100 Iowans gearresteerd voor hun deelname aan directe acties tegen deze ruwe olie bedreiging aan ons schoon drinkwater. Wij zullen niet stoppen tot de pijplijn in Standing Rock en Iowa verdwijnt. Wij zullen niet rusten tot alle rivieren beschermd zijn. Wij zullen niet rusten tot schoon water gewaarborgd is voor de toekomstige generaties.

Wij zullen niet rusten tot de stammen rechtvaardigheid gekregen hebben,” zei Carolyn Raffensperger, executive director van het Science en Environmental Health Network

 

Download media HERE