WATER ACTIVISTEN STOP DAPL CONSTRUCTIE EN WEERLEGGEN BESCHULDIGINGEN VAN GEWELD!

Door Indigenous Environmental Network- Honor the Earth en Red Warrior Camp

Bron: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/water-protectors-stop-construction-of.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Cannon Ball, Noord Dakota- Maandag publiceerde WDAY-TV, een Noord Dakota nieuws outlet een verslag over een #NoDAPL actie in Noord Dakota dat de vorige dag plaats had.

In het verslag werd beweerd dat een privé veiligheidsagent aan een Dakota site aangevallen en weggevoerd werd door activisten.

Dit kan niet hard gemaakt worden- de honderden foto’s en live- video’ s tonen allemaal aan dat dit een vreedzame protestdag was.

 

Zondag verzamelden honderden inheemsen, organisaties en bondgenoten zich in een vreedzaam verzet tegen de Dakota Access pijplijn. Native vrouwen en jongeren hebben wilgenbomen gepland op het pad van de pijplijn.

Hun ‘prayers’ en liederen stonden in sterk contrast tot de overhangende helikopters en de massale aanwezigheid van de politie.

De ouderen spraken over de bescherming van het water en de betekenis van de wilgen.

 “Ondanks de verwoede pogingen van de lokale media om ons als agressors en de pijplijn als inactief af te schilderen, blijven de activisten verenigd in geweldloze directe actie om dit verwoestende project te stoppen.

Het bedrijf heeft honden op ons afgestuurd en pepper-spray gebruikt op Native vrouwen en kinderen om hun investeringen in fossiele brandstoffen te beschermen. Maar wij blijven vechten voor de zevende generatie.

Dakota Acces stopt niet met de constructie, ze hebben hun inspanningen verhoogd door zes tot zeven dagen werkweken en de aankoop van de Cannonball Ranch- land met ontelbare sacrale sites aan de plaats waar zij