Gent. Rechtse studenten vinden getuigenis van Iraanse vluchtelinge “om van te kotsen”

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8357

8 februari 2016

Op 1 februari organiseerden ACV, ACLVB, Bond Moyson Oost-Vlaanderen, Dirk Holemans, De Zuidpoort, LEF, Linx+, Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent! een solidariteitsbenefiet met vluchtelingen in Gent. De avond was een succes. De zaal zat afgeladen vol en iedereen luisterde aandachtig naar een pakkende getuigenis van een Iraanse vluchtelinge.

Op die benefiet waren er ook enkele onverwachte gasten. Enkele KVHV’ers (Katholiek Vlaams HoogstudentenVerbond) kwamen een “kijkje nemen”. Na een getuigenis door een Iraanse vluchtelinge gingen ze gefrustreerd naar huis en riepen ze nog naar de organisatoren dat het hele gebeuren walgelijk was en om van te kotsen. Enkele maanden geleden deed de NSV (Nationalistische Studentenvereniging) hetzelfde op een benefiet in Leuven. Hoewel de benefiet op geen enkele manier aanzet tot agressie, probeerden ze het daar wel met geweld! Gelukkig reageerden de organisatoren heel snel en werden ze buiten gezet.

Dit intimiderende gedrag illustreert dat zulke (extreem)rechtse krachten trachten af te toetsen hoe ver ze kunnen gaan. Niet alleen de min of meer met het Vlaams Belang verbonden studenten van de NSV doen dit, ook die van het KVHV. In KVHV-kringen bevinden zich ook heel wat aanhangers van de regerende N-VA van Francken en co.