* AIM WEST CONFERENTIE- VRIJDAG 21 NOV 2014

Door Brenda Norrell, Censored News: www.bsnorrell.com

Govinda, earthcircles: http://www.livestream.com/earthcycles

Foto’s Brenda Norrell

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

 

Clyde Bellecourt, Bill Means, Lori Riddle en William Underbaggage begonnen de conferentie vandaag. Onderwerpen waren: racisme en genocide in de sport, de teerzanden en de mijnen die de gemeenschappen vergiftigen.

William Underbaggage, Lakota sprak over de strijd tegen de teerzanden en de Keystone XL die de Oglala Aquifer en de watervoorziening in het Lakota gebied bedreigt. William creëerde ‘Indigenous Nations Network’ als een alternatief voor het huidige nationale Indian Country nieuws, dat steunt op plagiaatplegers, bedrog en profijt.

Lori Riddle, O’odham van Gila River in Arizona, vertelde hoe zij opgroeide op een ‘Superfund site’, en de ziekten die haar familie daardoor te lijden kregen. Vandaag strijdt Lori tegen de Loop 202 ter bescherming van de O’odham’s sacrale berg en tegen fracking.

Wesley Elliot, Tuscarora, Iroquois Confederacy, sprak over de noodzaak voor directe actie om de voortdurende genocide tegen Native volken te stoppen. Wesley riep op voor meer steun voor de ‘Winnemem Wintu’ en de Ohlone te erkennen, de eerste mensen in dit land.

Raquel Arthur, Paiute van Nevada, vertelde hoe de huidige tribale president de water rechten voor Pyramid Lake heeft opgegeven. Zij sprak ook over de noodzaak om de berenjacht te doen stoppen, zij legde uit dat de beer een sacraal dier is voor de Pauite.

Webster Arthur sprak over hoe de Natives alles wat ze hadden deelden met de blanken die naar dit land kwamen, en hoe ze gedood werden.

“ Je moet je bewust zijn va