DALLAS- PROTEST TEGEN “ENERGY TRANSFER PARTNERS” ‘ NO DAPL’

Persverklaring

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2016/09/photos-dallas-protest-of-energy.html

Vertaling door NAIS: www.denaisgazet.be

Foto’s door Bryan Parras

 

Energy Transfer Partners is de corporatie die de Dakota Acces Pijplijn (aka DAPL) wil aanleggen.

Vandaag had er een vreedzame manifestatie plaats aan hun hoofdkwartier in Dallas.

De manifestatie werd geleid door de American Indian Movement (AIM) van Centraal Texas in solidariteit met hun broeders en zusters wiens water bedreigt wordt door dezelfde corporatie die de Trans –Pecos pijplijn door West Texas naar Big End wil aanleggen.

 

Verschillende Sierra Club leiders en activisten vanuit Big Bend tot Austin tot Dallas voegden zich bij de manifestatie in solidariteit met AIM Central Texas.

 

De Texas connectie met DAPL is echter meer dan een teken van solidariteit. Texas is een belangrijke site van Native Verzet voor projecten die land en water bedreigen.

Een belangrijke uitdaging voor DAPL is gebaseerd op een fout tribaal overleg proces door de U.S. Army Corps of Engineers (USACE) bij het naleven van de Nationale Historic Preservation Act, Section 106.

Dit is precies hetzelfde probleem met de Dos Republicas kolenmijn in Eagle Pass, Texas.

De mijn verstoort daadwerkelijk een sacrale site en vervuild de lokale waterwegen. Dit stuitte op massaal verzet van locale inheemse groepen in Texas.

In april verenigde zich 26 inheemse naties in verzet tegen de Dos Republicas mijn en trokken vanaf de grens naar de mijn site.