* Hardcore IeperFest- More Than Music!

Door A. Holemans: NAIS

Het Underground/Hardcore/Punk Ieperfest 2015 is voorbij.

Het was een succes en voor ons een hele openbaring!

Iedereen die terugschrikt van de rauwe, best agressieve klanken van Hardcore moet eens eventjes de moeite nemen om de lyrics onder de loupe te nemen.

Wat wij gezien en gehoord hebben was een massa jonge (en oudere) mensen die opstaan tegen uitbuiting, en hebzucht van de multinationals, en verdedigers van vrouwenrechten en uitbuiting- verdedigers van dierenrechten en mensenrechten en onze planeet, Antifascisme en jawel, ‘activists to the core!!’

In’ t kort een massa ‘mooie mensen’ en ja, er is hoop voor de toekomst!

Green Policy

Don’t throw your shit around....Bin it!

De tonnen afval die doorgaans op festivals en andere evenement- campsites achtergelaten worden, werden hier met man en macht en door prachtige initiatieven de kop ingedrukt.

 

Green campsite

Er werden dit jaar geen party- tenten toegelaten. De reden daarvoor was dat die doorgaans achterblijven met de nodige ‘party’ afval.

De Green campsite oogde dan ook heel netjes en rustig.

Elektriciteit op de campsite werd gemaakt door zonnepanelen.

 

Donation pit

Men werd vriendelijk doch dringend verzocht om alle nog bruikbare of herbruikbare spullen die normaal achtergelaten worden in de “Donation Pit’ te deponeren. Die zullen dan verder doorgegeven worden aan mensen en organisaties die het verder kunnen (her)gebruiken. ‘Shitworkers’ (vrijwilligers) hielden hierop een oogje in’ t zeil.