* LENNY FOSTER ZAL SPREKEN OVER LEONARD PELTIER EN DE RECHTEN VAN GEVANGENEN IN NEW YORK

 Lenny Foster zal in New York spreken over zijn levenslange evaringen bij AIM en Wounded Knee, tot de strijd voor de rechten van gevangen.

Door Brenda Norrell- Censored News

http://bsnorrell.blogspot.be/2015/03/lenny-foster-to-speak-in-new-york-on.html

Vertaald door NAIS- www.denaisgazet.be

New York

Lenny Foster, Dine’ activist, AIM lid en activist voor de vrijheid van Leonard Peltier zal in April 2015 op de New York City Anarchist Book Fair het woord voeren.

 

Lenny Foster, Dine’, directeur van de Navajo Nation Correction Projects, is steeds de stem geweest voor de anders vergeten Native Amerikaanse gevangenen die vechten voor hun religieuze vrijheid in de gevangenissen.

 

Foster zal op zaterdag 18 april spreken op de 2015 New York Anarchist Book Fair, Judson Memorial Church, 55 Washington Sq.South. Hij zal ook spreken in de Riverside Church, 91 Claremont Avenue, Room 10T, op zaterdag 25 april.

 

Foster heeft gewerkt als spirituele raadsman voor meer dan 2.000 Native Amerikaanse gedetineerden in 96 staten en federale gevangenissen in het westelijke VS.

Hij was een van de grondleggers van de wetgeving in New Mexico, Arizona, Colorado en Utah die toegelaten heeft dat Natve Amerikaanse spirituele en religieuze rituelen beoefend mochten worden in de gevangenis, wat resulteerde in een belangrijke reductie van recidivisme.

 

Foster maakt sinds 1969 deel uit van de American Indian Movement (AIM). Hij was activist tijdens de bezetting van Wounded Knee in 1973.

Hij heeft verschillende prijzen en eerbetuigingen ontvangen, waaronder de Petra Foundation Human Rights Award 1997, in Wahington DC, en US Human Rights Movement Builders Award 2013 van de Human Rights Network dat zijn basis in Atlanta heeft.

Zijn programma werd de prijs van Harvard University Honoring Nations 2003 Tribal Governance Excellence toegekend.

 

 

New York City activisten voor de vrijheid van Leonard Peltier kondigen aan dat Foster zal spreken over verschillende issues, waaronder Native Amerikaanse spiritualiteit, problemen van de gevangenen, en de onwettige gevangenisstraf van Leonard Peltier.

 

De Anarchist Book Fair brengt uitgevers, ontwerpers, schrijvers, artiesten, muzikanten en activisten van Noord America samen naar deze historische lokatie in Greenwich Village.

Behalve tentoonstellingen, zullen er sprekers zijn, panels en workshops.

 

Het evenement met Foster in de Riverside Church zal geopend worden door Frank Menusan met Native fluit.

Het wordt ondersteund door de Riverside Church Prison Ministry, een organisatie van vrijwilligers die activisten en outreach -programma’s uitvoeren voor gevangenen, hun families en hun gemeenschappen, en NYC Free Peltier, die ijvert voor de vrijheid van de, ten onrechte gevangen genomen Native Amerikaanse politieke gevangene Leonard Peltier.