* MIGRANTEN-MARS BRENGT MISDADEN TEGEN DE MENSHEID IN DE VS ONDER DE AANDACHT

Bron:Engels/Spaans- Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/migrant-trail-walk-exposes-crimes.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

De jaarlijkse ‘Migrant Trail Walk’ begint op 25 mei 2015.

Dit heeft plaats kort nadat de Verenigde Staten gelogen hebben en de feiten over de opsluiting van migranten kinderen verborgen hielden voor de mensenrechtenraad van de VN, wat een schending is van de internationale wet.

De mishandelingen van migranten en van inheemsen door de US grenspolitie werden nog aangemoedigd door racistische media en racistische politiekers, terwijl corporaties zoals GEO en CCA winsten boeken uit de massale opsluiting van migranten, waaronder ook vrouwen en kinderen.

Het dodencijfer aan de US grens blijft oplopen, ook bij het Tohono O’odham volk, waar de wetten voorschrijven dat het verboden is om een glas water te geven aan een stervende migrant.(Censored News)

 

12° Jaarlijkse Migrant Trail Walk wil de duizenden migranten- doden aan de US-Mexico grens onder de aandacht brengen.

TUCSON, Ariz.-

Op 25 mei 2015 zullen meer dan 50 mensen uit de VS, Canada, Mexico, Columbia, en Midden Amerika opnieuw de 75 mijl stappen om de mensenrechten- crisis aan de zuidelijke grens onder aandacht te brengen.

De 12° jaarlijkse Migrant Trail: ‘We Walk for Life’ is een multinationaal streven van medestanders uit diverse regio, geloofsovertuigingen, leeftijden en etniciteiten, die in solidariteit met onze migrantenvrienden en hun families stappen om een einde te eisen aan de migrantendoden aan de grens.

 

Meer dan 6.000 mannen, vrouwen en kinderen hebben sinds 1990 het leven verloren bij de oversteek van de US grens. Een direct resultaat van een gebrekkig VS grens- en immigratie beleid voor de meer geïsoleerde en desolate terreinen.

Nu de zomer met zijn verzengende hitte eraan komt , zal het aantal migranten die omkomen door uitdroging alweer dramatisch stijgen.

De deelnemers aan de Migrant Trail ondernemen deze jaarlijkse trek om een stop te eisen aan deze vermijdbare sterfgevallen.

 

“ 12 jaar reeds staan wij in solidariteit met migranten en hun families.

Ieder jaar opnieuw hopen wij dat onze verkozen ambtenaren naar ons zullen luisteren wanneer we hen zeggen dat de dodentol hoog genoeg is om onmiddellijke actie te ondernemen.

Dit jaar doen we het opnieuw, en het is zo pijnlijk te weten dat duizenden doden nog niet genoeg zijn om de openbare beleidsdoelstellingen in de richting ter bescherming van mensenlevens te duwen.” Aldus Kat Rodriguez van de Colibri Center for Human Rights and the Indigenous Alliance Without Borders, die van bij de aanvang in 2004 de mars helpen organiseren.

Rodriguez werkt reeds tien jaar samen met families aan de opsporing van hun verdwenen geliefden.

Todd Miller, auteur van ‘Border Patrol Nation: Dispatches from the Frontlines of Homeland Security’ en medeoprichter van de Migrant Trail zegt:

“ Wat we ook geloven of niet geloven over de veiligheid aan deze grens, sommige feiten zijn onbetwistbaar. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen zijn een vermijdbare dood gestorven. Jaar na jaar worden zij door het beleid dat aan de grens gevoerd wordt de vijandige en desolate Sonoran woestijn ingedreven. Dit kan en moet stoppen.”

Miller heeft meer dan 15 jaar gewerkt en geschreven over grenskwesties.

 

Voor meer: Engels/Spaans: Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/05/migrant-trail-walk-exposes-crimes.html

Espanol:

Para Publicación Inmediata:

Contacto: Gloria Ivonne Moreno, por español (212)961-7611

Chandra Russo

All donations can be sent to:

Tucson Peace Center

POB 42843

Tucson, AZ 85733

 

E-mail: