* INHEEMSE LEIDERS VERMOORD OMDAT ZIJ HUN LAND VERDEDIGEN .

Door Survival International : Survival International

Bron: Censored News: www.bsnorrell.blogqpot.com

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Op 9 december 2040 heeft Survival International, de wereldwijde beweging voor tribale rechten, gewaarschuwd voor de groeiende humanitaire crisis die tribale mensen van over de hele wereld diep raken, door vijf moorden van inheemsen die streden voor hun land en hun rechten, te belichten.

Guarani leader Marinalva Manoel was stabbed to death after campaigning for her tribe's ancestral land.
© Aty Guasu

  • In november 2014 werd Marinalva Manoel, Guarani woordvoerder voor Brazilië, brutaal neergestoken en aan de kant van een weg gedumpt. Zij heeft gestreden voor de teruggave van het Guarani land waarvan het grootste deel werd afgenomen door vee ranchers. 
  •  In september 2014 werden vier Ashéninka indiaanse leiders in Peru doodgeschoten. Zij stonden bekend voor hun werk tegen de illegale houtkap in het regenwoud van de Amazone. Hun strijd maakte van hen tot doelwit.

fatally shot in September 2014

Jumma activist Timir Baran Chakma was killed after being tortured in the custody of the Bangladesh army.
© Survival

  • In augustus 2014 werd Jumma activist Timir Baran Chakma (ook bekend als Duran Babu Chakma) van de Chittagong Hill Tracts in Bagladesh na foltering gedood in een legergevangenis.De Jumma’s werden slachtoffer van de gewelddadige repressie van het Bangladesh leger. Jummas suffer violent repression by the Bangladesh military. Recentelijk zijn de verkrachtingen van Jumma vrouwen, soms met de dood tengevolge, toegenomen.

 

  • Martinus Yohame, een tribale leider en voorstander van de onafhankelijkheid in West Papua, verdween in augustus 2014. Zijn lichaam werd drijvend in een zak, vastgebonden en doorzeefd met kogels, teruggevonden in de zee. Zijn moord werd in verband gebracht met de Indonesische speciale strijdmachten uit Kopassus, waarmee de Verenigde Staten , na de 12-jarige ban vanwege gruwelijke mensen -schendingen, in 2010 de banden terug vernieuwd heeft. Sinds de gewelddadige bezetting van West Papua door Indonesië in 1963, werden er ongeveer 100.000 Papua’s gedood. a pro-independence tribal leader in West Papua

Uncontacted Indians in the Amazon rainforest made contact in June 2014 after their relatives were massacred and their houses set alight by outsiders.
© FUNAI/Survival

  • In juni 2014 heeft een groep hoogst kwetsbare , ongecontacteerde indianen contact genomen met een gevestigde inheemse gemeenschap nabij de grens in Peru in het regenwoud van Brazilië. Een team van vertalers leerde dat zij gevlucht waren voor gewelddadige aanvallen van ‘outsiders’ die hun oude verwanten afslachten en hun huizen in brand staken. Ongecontacteerde stammen zijn de meest kwetsbare gemeenschappen op de planeet. made contact with a settled indigenous community

 

Dit zijn slechts enkele gruwelijke voorbeelden van tribale mensen die gedood zijn terwijl zij voor hun land streden.

In praktisch al deze gevallen van moord en slachting van inheemsen gingen de daders vrijuit.

Survival vraagt om een einde te maken aan deze straffeloosheid; betere toepassing van de wet; en bescherming voor inheemsen die als doelwit gekozen zijn vanwege hun strijd voor hun land en hun rechten.

Stephen Corry, Director Survival zegt:

“ Indien mensen denken dat de aanslag van de geïndustrialiseerde wereld op inheemsen beëindigd is, dan doen deze tragische gevallen ons er op een grimmige manier aan herinneren dat de moorden, slachtingen , zelfs volkerenmoorden, nog steeds voortgaan.

Geïndustrialiseerde gemeenschappen onderwerpen tribale mensen aan genocide- geweld , slavernij en racisme, zodat zij hun land kunnen stelen, hun bronnen en hard werk in de naam van de “vooruitgang” en “beschaving.”

Het is een van de meest dringende en gruwelijke humanitaire crises van onze tijd