* GOUVERNEUR VAN CALIFORNIA OP DE VINGERS GETIKT

Gouverneur van California Jerry Brown krijgt kritiek omdat hij het waterverbruik van Big Ag en Big Oil negeert tijdens droogte.

Door Dan Bacher

Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2015/06/groups-criticize-calif-gov-for-ignoring.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Protest aan de burelen van het Metropolitan Water District in Los Angeles

Foto: Food and Water Watch

 

Gouverneur Jerry Brown van California begon op 9 juni aan zijn tour om zijn controversiële droogtebeleid en tunnelplannen aan de man te brengen.

Demonstranten protesteerden tegen zijn steun aan de uitgebreide schaliegas operaties die de aquifers van de staat vervuilen.

Brown woonde op de middag de meeting van de bestuursraad bij van het Metropolitan Water District (MWD) van Zuid California.

Later vervoegde hij Austin Beutner, uitgever en CEO van de Los Angeles Times en de San Diego Union Tribune, voor een gesprek over de droogte in de staat.

Dit maakte deel uit van een nieuwe evenementen reeks gesponsord door de Times onder de titel “ The Californian Conversation.”

 

Zoals het de gewoonte is van het Brownbestuur, een van de minst transparante besturen in de geschiedenis van California, was deze meeting niet openbaar, maar mocht het enkel bijgewond worden door “erkende media”.

 

Terwijl Gouverneur Brown zijn beleid over de droogte, een beleid dat weigert om de grootste waterverspillers Big Ag en Big Oil aan te pakken, demonstreerden buiten anti- fracking activisten van Food and Water Watch en Californians Against Fracking.

Zij hielden tekstborden op waarop te lezen stond: “Poison Water! Thanks Big Oil Brown,” “Don’t Frack the Golden State,” “Stop Fracking Our Water,” en “No Drill No Spill.”

 

“Als hij werkelijk iets wil doen aan die droogte dat hij dan een moratorium zet op fracking”, stond in de aankondiging van het protest te lezen.

 

Op de MWD meeting ging Brown erg ver om steun te vinden voor zijn controversiële tunnels. Hij voorspelde grote rampen als zijn Deltatunnels er niet zouden komen.

 

“Indien we niets doen... dan zal het instorten, of het nu morgen, binnen vijf, tien of twintig jaar gebeurd, het zal gebeurden en iedereen in deze kamer zal het nog meemaken,” zei Brown volgens de Los Angeles Times http://touch.latimes.com/#section/-1/article/p2p-83743514/

 

“ Bekijk het als een verzekeringspolis. We moeten er voor zorgen dat we het water kunnen opvangen en verzamelen op een veilige manier” beweerde Brown.

Rond 18 uur was Brown gast van de Los Angeles Times in de University of Southern California.

Meer informatie over “The Californian Conversation”-reeks en een livestream kan u hier vinden: latimes.com/TheCaliforniaConversation

 

Volgens het bureau van de gouverneur: “ Gouverneur Brown heeft in april de allereerste nationale verplichte waterreducties aangekondigd, en ook een reeks van acties voor waterbesparing, en investeringen gedaan in technologieën die California helpen de droogte te voorkomen.”

 

Het volk was niet onder de indruk van Brown’s droogte “acties”.

Zij verweten Brown dat hij gefocust was op het verminderen van stedelijk en huishoudelijk waterverbruik- en het negeren van de meest buitensporige waterverspillers en vervuilers, waaronder corporate agribusinnes en Big Oil.

 

“Gouverneur Brown laat grote agribusiness en de olie en gas industrie maar verder gaan met onze kostbare grond- en oppervlakte waters onverminderd te misbruiken, maar hij eist wel dat individuele Californians en gemeenschappen hun verbruik met vijfentwintig percent zouden terugdringen.” Aldus Adam Scow, van Food and Water Watch:

“Door zijn weigering om Big Ag en Big Oil terug te fluiten kiest gouverneur Brown de politieke gemakkelijke weg, maar het zal een heel moeilijke weg worden voor de Californians wanneer reservoirs en kranen droog staan.

Gouverneur Brown moet nu stoppen me