PEGIDA ZIET AF VAN VERSTOREN WAKE IN ANTWERPEN

Door Anti-Fascistisch Front: http://aff.skynetblogs.be/archive/2016/03/25/pegida-ziet-af-van-verstoren-wake-in-antwerpen.html

 

Ons bericht dat Pegida Vlaanderen de voor vanavond voorziene wake aan het Antwerps stadhuis wil verstoren, meer dan driehonderd keren op Facebook gedeeld, is niet zonder gevolg gebleven. Het kreeg meer bekendheid dan de initiatiefnemers wilden, met name bij de mensen die naar de wake zouden gaan en bij de media. Het idee van Rob Verreycken (foto) & Co om met een guerrilla-actie de wake te verstoren omdat Dyab Abou Jahjah één van de initiatiefnemers is, bleek toch niet echt goede publiciteit te zijn voor Pegida Vlaanderen die de actie dan maar heeft afgeblazen.

In de loop van de namiddag werd gisteren de voor het ‘evenement’ aangemaakte Facebookpagina verwijderd. Pegida Vlaanderen meldde vervolgens: “Vrienden en media, normaal gezien zou Pegida morgenavond (= vanavond, nvdr.) gaan protesteren tegen de bijeenkomst van jihadist Abou Jahjah in Antwerpen. Jahjah en zijn 40 rovers kregen de toelating – ondanks terreurniveau 4 – om aan de Suikerrui (de wake is intussen verplaatst van vlak voor het stadhuis naar opzij van het stadhuis, nvdr.) een haatbijeenkomst te houden. Het bestuur van Pegida heeft besloten om alles in te zetten op de Mars Tegen Islamterreur op 23 april 2016 in Antwerpen. Om incidenten te vermijden en dure Gas-boetes te voorkomen, roept Pegida iedereen op om morgenavond eventjes de Suikerrui te mijden. Pegida is dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele incidenten morgenavond in de omgeving van het Antwerpse stadhuis. Wij danken iedereen voor het begrip!”

Het is positief dat men intussen geleerd heeft de naam van Dyab Abou Jahjah correct te spellen, en nog beter is natuurlijk dat Pegida Vlaanderen haar actie heeft afgezegd “om incidenten te vermijden”. Incidenten die Pegida Vlaanderen op guerrillawijze wilde ontketenen, getuige hun richtlijnen: ““Wij vragen geen toelating voor ons protest, de Grote Markt is van iedereen. Kom zonder zichtbare kentekens, verschuil u op en rond de Grote Markt, en kom tevoorschijn en voer actie zodra Jahjah en zijn racisten aan hun actie beginnen.” Het zou flagrant in tegenspraak zijn met het “geweldloos” zijn zoals Pegida op haar spandoeken schrijft (foto), maar dat is de Jekyll & Hyde-persoonlijkheid van de Pegida’ers.

Ook het tweede objectief, de politie die de wake zou verbieden tegelijk met de Pegida-actie, werd niet bereikt. De wake gaat gewoon door, vanavond om 18 uur. Zij het niet recht tegenover het stadhuis, maar aan de zijkant van het stadhuis (kant Suikerrui, standbeeld De Buildrager). Naast in Antwerpen zijn er dezer dagen nog stille wakes en andere manifestaties in Brugge, Brussel, Geel, Gent, Geraardsbergen, Hamme, Hasselt, Ieper, Kalmthout, Leuven, Mechelen, Ronse, Sint-Niklaas, Turnhout…