* President Evo Morales erkent Leonard Peltier als verdediger van zijn volk en Moeder Aarde- hij vraagt om zijn vrijheid.

Doorgestuurd door ILPDOC

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

Lenny Foster ontvangt uit naam van Leonard Peltier de prijs van "Defender of Pachamama (Moeder Arde) uit de handen van president Evo Morales.

World Peoples Conference on Climate Change en Defense of Life – President Evo Morales heeft samen met Vice President Linera, kanselier Choquehuanca, en ambassadeur Cacares, tijdens de conferentie Leonard Peltier erkent als verdediger van zijn volk en Moeder Aarde, en heeft president Obama verzocht om hem gratie te verlenen.

President Evo Morales zat de 2010 World Peoples Conference on Climate Change and de Rights of Mother Earth voor. Dit jaar legt de conferentie de focus op klimaat, de bedreiging van het kapitalisme en het concept van goed leven.

President Correa (Ecuador), President Maduro (Venezuela) en de secretaris- generaal van de VN Ban Ki-Moon waren aanwezig.

Lenny Foster (spirituele raadgever van Leonard Peltier en lid van de raad van bestuur van International Indian Treaty Council), uitdrukkelijk uitgenodigd door president Morales, zei:

“ Dankbaar aanvaard ik deze belangrijke erkenning van de opofferingen die Leonard Peltier gemaakt heeft ter verdediging van zijn volk en voor Moeder Aarde.

Dit is zowat de mooiste erkenning die men zich kan bedenken.

De verdediging van Moeder Arde is zowat het eerste recht dat wij als inheemse volkeren moeten verzekeren.”

 Foster heeft ook de woorden van Leonard Peltier voorgelezen:

 

”... We hebben gezien dat het najagen van maximale winsten door globalisatie, privatisering en corporate individualisatie een plaag geworden is die levens vernietigen.....

Het volk dat het dichtst met de Aarde verbonden is lijdt het meeste....

..... Vrij te kunnen leven zonder de angst van gedwongen verplaatsingen, vernielde thuislanden, vergiftigd water en het verlies van habitat, voedselbronnen en manier van leven is onze rechtvaardige eis.

Daarom strijden we verder om te overleven in het gezicht van diegene die de klimaatverandering ontkennen en weigeren om de corporate machten in te tomen....

Het is tijd dat al onze stemmen gehoord worden.”

Daarna schonk Lenny Foster president Morales zijn portret, geschilderd door Leonard Peltier.