Moeder Aarde sterft met iedere giftige olie en gaslek—Lisa DeVille, Mandan, Hidatsa en Arikara

Bloedolie doodt moeder aarde

 

Door Brenda Norrell, Censored News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/killing-mother-earth-with-every-toxic.html

Getuigenis door Lisa De Ville

Drie gelieerde stammen, Mandan, Hidatsa en Arikara Nation

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

22 maart 2017

 

Fort Berthold, Noord Dakota—Lisa DeVille, Mandan, Hidatsa en Arikari Nation, beschrijft aan Victoria Tauli-Corpuz, VN rapporteur voor inheemse volken, hoe de olie en gasindustrie de levenswijze van haar volk voor altijd verwoest heeft.

 

DeVille’s geschreven getuigenis informeert de VN over de rampzalige resultaten van de wijdverspreide verwoesting, het grootste gedeelte door de schuld van de voormalige voorzitter Tex Hall, die eens populair was in Indian country.

Hall greep zijn erkenning aan om wijdverspreide olie en gasboringen op zijn land te creëren met verwoesting voor zijn volk als gevolg.

De olie en gas industrie van Hall creëerde onvruchtbare, vervuilde grond en misdadige mannenkampen waardoor vrouwen , kinderen en jongeren gevaar lopen.

 

Hall’s hebzuchtige olie en gas avonturen eindigden nogal tragisch.

Twee van zijn zakenpartners werden vermoord door huurmoordenaars in opdracht van James Henrickson, zijn derde zakenpartner, nu in de gevangenis.

Zakenman Doug Carlile, Spokane werd in zijn huis vermoord, en jonge KC Clarke werd doodgeknuppeld in Noord Dakota.

 

En hier stopt de tragedie niet.

DeVille vertelde de VN, “Olie en gasontwikkelingen hebben onze manier van leven veranderd en brengen onze toekomstige generaties in gevaar.

Wij zijn onze weg als Native Amerikanen kwijt geraakt en onze cultuur werd vervangen daar materialisme.

Wij moesten Moeder Aarde beschermen maar met iedere vergiftigde olie en gaslek en met ieder gat dat in haar geboord wordt doden wij haar.”

 

“Het Bureau van Indiaanse Zaken (BIA) heeft gefaald in het beschermen van tribaal land en de eigenaars van de mineralen. De verwarring over de bevoegdheid van de zittende infrastructuur tussen stam en de BIA’s staat in de weg van onze tribale soevereiniteit, en houdt stamleden buiten het besluitvorming proces.

 

Lees Lisa DeVille’s drie verklaringen aan de VN hier: Engels: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/killing-mother-earth-with-every-toxic.html