NAIS- Vrouwen tegen Fascisme/ Racisme samen met ROSA Campagne naar de Antwerp Pride

ROSA Campagne roept op tot Internationale solidariteit!

 

12 augustus 2017

"Ondanks het slechte weer was er veel volk komen opdagen voor de Antwerp Pride."

Zo begonnen de meeste berichten over het evenement. Men had het in de media vooral over de “vele delegaties”.

Klopt als een bus!

Opvallend waren de delegaties van de traditionele partijen die zoals steeds — uit electorale overwegingen — een deel van de koek eisen op de rug van ernstige bewegingen die reeds jarenlang voor gelijke rechten strijden.

Ergerlijk was de deelname van NVA en Open VLD die plots solidair spelen met de LGBTQI beweging maar die in het dagelijkse leven, onder de lichtblauwe vlag van het kapitaal, er verder hun voeten aan vegen.

Helemaal lachwekkend was CD&V -er Kris Peeters — die oranje- getint (blijkbaar dé trendy huidskleur bij politiekers ‘now- a- days’) én bijhorende blitse ‘smile’ – de zieltjes van zijn potentiële Antwerpse kiezers probeerde te winnen.

Enfin, het zal wel overwaaien, ééns de verkiezingen voorbij zijn kleuren zij weer onmiskenbaar blauw!

Een positieve noot was de groep van Rosa Campagne (Actief Linkse Studenten/Scholieren, ALS, Antwerpen) die, weliswaar langs de kant van de weg, opriepen tot internationale solidariteit en strijd tegen elke vorm van discriminatie! Een duidelijke boodschap waarin wij ons helemaal kunnen vinden en achter scharen.

De Jongeren van Rosa brachten ook de petitie “Stop the Deportation van journalist Ali Feruz- save him from Impisonment and Torture” van Chanfge.org onder de aandacht.

Wij blijven de acties van deze strijdbare jongeren volgen!

Foto's onderaan!