*Solidair tegen haat en terreur, tegen oorlog, racisme en seksisme

Door Blokbuster: http://blokbuster.be/nl/?p=8367

11 februari 2016

Op 21 februari betoogt Voorpost, een racistische en gewelddadige organisatie, die vaak en graag als ordedienst – lees knokploeg – van het Vlaams Belang optreedt, in het centrum van Gent onder de slogan “terrorisme moe, grenzen toe”. Met deze haatmars willen ze gewone Gentenaars opzetten tegen vluchtelingen.

Artikel door Fabian(Gent)

Sinds de verschrikkelijke terreurdaden in Parijs en het seksueel geweld tegen vrouwen in Keulen, proberen rechts en extreemrechts de hele migrantengemeenschap en specifiek de vluchtelingen als zondebok aan te duiden. Ze viseren bewust de slachtoffers die net zelf op de vlucht gaan voor terreur, niet de verantwoordelijken.

Op 9 januari hield Pegida in Antwerpen al een actie onder dezelfde slogan als die van Voorpost. Ook in Antwerpen waren naast kopstukken van het Vlaams Belang, militanten Voorpost en diverse extreemrechtse en neonazistische groupuscules aanwezig. Het zelfvertrouwen van extreemrechts is toegenomen, wat leidt tot meer publieke acties. Elders in Europa leidt het al tot een toename van geweld. We mogen het hier niet zo ver laten komen! Protest is nodig zodat extreemrechts de publieke ruimte niet zomaar kan vullen met haat en racisme.

Toename racistisch geweld

De traditionele media hadden er weinig aandacht voor, maar er was de voorbije maanden een toename van extreemrechts en racistisch geweld . Zo werden migranten en asielcentra aangevallen. In twee Nederlandse dorpen, Heesch