O’odham protesteren tegen de grensmuur aan Wo’osan Gate (San Miguel Gate)

Door Brenda Norrell and Narco News: http://bsnorrell.blogspot.be/2017/03/oodham-in-mexico-protest-trumps-border.html

Vertaald door NAIS: www.denaisgazet.be

25 maart 217

Foto copyright Lynn Saul, The Gate, March 2017

O’odham in Mexico organiseerden zich op 25 maart aan de grens tegen het plan van president Trump’s grensmuur die hun families en gemeenschappen uiteen zal rukken, ceremonies zal storen en de levens van O’odham die medische diensten nodig hebben zal bedreigen.

 

De traditionele O’odham in Sonora, Mexico, nodigden de aanwezigen en media om deel te nemen aan rally, traditionele liederen en te luisteren naar de sprekers.

 

“Iedereen wordt uitgenodigd om de O’odham gemeenschap te steunen bij de totstandbrenging van het besef van de negatieve effecten die de materiële barrière van de VS president Trump zal hebben op de bestaanszekerheid van O’odham die aan beide kanten van de grens wonen,” zei de Consejo Supremo O’odham in Mexico.

 

Verder zal de grensmuur de natuurlijke migratiestroom van het wildleven, waaronder jaguars en gaffelbokken stoppen.

 

Wo’osan Gate, bekend als The Gate ligt ten zuiden van Sells, Atizona, Het is een US grensoversteek voor O’odham met tribale lidmaatschap ID.

Updates volgen

 

 

Protesta pacifica en la frontera

Protestamos en contra del muro

El sabado 25, de marzo del 2017

Lugar: garita wo'osan (también conocido como garita de san Miguel)

Evento todo el día inicia a las 7:00 am

Todo el publico es bienvenido todo medio informativo es bienvenido

Invitación abierta a personas que hagan canto tradicional danzantes bandas musicales y todas las personas que desean hablar tendremos comida y todas sus donaciones son bienvenidas

El 24 de marzo del 2017

Habrá lugar para acampar en la iglesia santa carmela en la comunidad wo'osan en sonora México traigan sus tiendas de acampar ramadas sombrillas y sillas para su comodidad.

No sera tolerado el uso de alcohol ni de ninguna otra substancia toxica pandillerismo y ningún tipo de armas contaremos con el apoyo de autoridades estatales y federales.

Anfitrión el Consejo Supremo de la tribu Tohono O'odham en Mexico.